Aquest blog es bilingüe.

És a dir, les llengües que empraré generalment seràn el valencià i el castellà; que alternaré segons em convinga. Obviament, no tinc cap tipus de convicció política contra el castellà, però considere que el valencià té la mateixa validessa, i per tant, utilitzaré els dos idiomes indistintament.

(SI ALGUIEN NO LO ENTIENDE, QUE PREGUNTE)



lunes, 13 de octubre de 2008

La Espada de la Verdad

"La espada de la verdad", saga de fantasía épica que consta actualment de quinze llibres -in crescendo-, sis d'ells publicats a espanya en edició partida, es a dir, per cada original publiquen dos, per l'editorial Timun Mas. Després d'una parada impresionant d'aproximadament cinc anys la editorial enguany ha représ la seva publicació -el numero dotze eixirá a novembre/desembre d'enguany-  a la dreta podeu llegir un fragment del onzé llibre -l'últim publicat per ara-.

La história parla de com un guarbabosc es veu involucrat en una confabulació a nivell cuasi mundial per canviar el sistema polític de l'época a la que la história 
es desembolupa. La podríem clasificar com pseudo-medieval, pero s'afegixen i desapareixen alguns éssers típics com els elfs -no existixen, per sort-. Poc a poc conforma avança la saga, els protagonistes i demés personatges adquirirán un carácter i un pes com a ésser necessari per al mon al que viuen, rodejats de servents del dimoni, monjes sadiques, un imperi en expansió i guerres tant o mes épiques que les descrites pel gran mestre Tolkien.

A nivell real, es interessant coneixer la vida del autor, que s'apoda Terry Goodkind (dubte que siga el seu cognom original). Aquest home, va ejercir com a fuster durant un període de temps mes que suficient i un bon dia va decidir anar-se'n a viure al centre d'un bosc; dit i fet, es va construir una casa entre els arbres i es va instal·lar al interior. Fins a la data soles ha escrit la saga de LDVi es de suposar que seguirá així: encara te trama per a rato.

Això si, un consell, si algú va a llegirla -ho dubte- espere que no sigau de sensibilitat alta, ja que el seguit de la saga son desgrácies i alegríes quasi juntes -com a la vida mateixa, com diría alguna persona major- tampoc falten les escenes amb alta cárrega sexual o amb descripcions detallades de tortures molt poc recomables, entren ganes de matar al personatje.


Personalment, a mi m'agrada, pero totes les opinions son acceptades.









______________________________________________
Sangre y fuego!


No hay comentarios:

Space Invadeeeeeeeers